Články Oceňte študijné výsledky darčekom

Oceňte študijné výsledky darčekom

Odmena za vysvedčenie

Predovšetkým u menších školákov rodičia váhajú: Vziať radšej potomka napríklad na výlet alebo mu kúpiť darček? Proti vecným odmenám psychológovia úplne nie sú. Radia však len, aby ste  svojim deťom kúpili za vysvedčenie len drobnosť. Môže to byť napríklad kniha či malá sladkosť

Ak chcete svojho potomka naozaj odmeniť, vezmite ho za zážitkami. Stačí trebárs do cukrárne na zmrzlinu alebo na výlet. S potomstvom sa môžete vypraviť aj do ZOO alebo do aquaparku. Spoločný čas je veľmi cenný a vaše deti naň budú dlho spomínať. Nakoniec túto formu darčeku za vysvedčenie preferujú aj deti samotné.

Samozrejme pozor, nenechajte sa zlákať detskou túžbou po domácom miláčikovi. Živý darček nepovažujú odborníci za príliš vhodný. Na zvieratko by mala byť pripravená celá rodina a vidina nadšenia z prekvapenia by nemala odsunúť uvedomenie si všetkých povinností a starostí, ktoré s novým členom rodiny nastanú.

Darček k maturite

Dospievajúceho spoločne stráveným časom s rodičmi na rozdiel od školáka už príliš nenadchnete. Je teda pochopiteľné, že si lámete hlavu nad tým, čím úspešne zvládnutú maturitu oceniť.

 

Starší študenti ocenia zážitky. Trocha adrenalínu, lístok na koncert alebo napríklad letenky do vysnívanej destinácie sú pre mnohých z nich tou pravou voľbou. Nesklame ani elektronika v podobe nového mobilu či fotoaparátu.

Pre teenagerov je dôležité aj to, ako vyzerajú, preto môže byť vhodným variantom darčeka aj oblečenie. Len sa musíte trafiť do vkusu. Pokiaľ si príliš netrúfate, môžete dilemu vyriešiť poukazom do obľúbeného obchodu alebo darovať personalizované tričko s vlastnou potlačou.

Inšpirovať vás môže aj to, že v puberte sa mladý človek práve začína osamostatňovať a uvíta, ak ho v tom podporíte. Nemá ešte vodičský preukaz, môžete mu ho zaplatiť. Odmenou môže byť aj vlastné auto, prípadne príspevok naň. Alebo úspešného maturanta vyšlite na študijný pobyt do zahraničia.

 

Ocenenie k promóciám

Študent, ktorý zvládne nástrahy vysokej školy, si okrem titulu zaslúži aj prekvapenie. Čo kúpiť k promóciám?

Dojaté osadenstvo v talároch môžete skúsiť rozosmiať aj drobnosťou, klasickou voľbou sú trebárs vtipné hrnčeky. Ideálnym darčekom pre zubára sú napríklad veselé tričká, ktoré samozrejme dajú najavo, kto tu teraz vládne vŕtačkou.

Aj vysokoškoláci ocenia zážitky. Ako darček k bakalárovi alebo k magisterskej promócií môžete zaobstarať únikovú hru, školu šmyku aj degustáciu vín alebo čokolády. Namiesto adrenalínu mnohí študenti po usilovnom učení uvítajú skôr pokoj. Radosť im tak môžete urobiť poukazom na masáž. Rovnako ako titul zostanú do konca života aj dojmy z nezabudnuteľne oslávenej promócie.


Slečnám sa bude hodiť aj krásny šperk. Dobrou voľbou pre obe pohlavia sú v tomto veku už aj hodinky alebo luxusné písacie pero či diár. V budúcom pracovnom živote čerstvého absolventa určite nájdu využitie, navyše im zostanú ako jedinečná pamiatka na takto významný životný moment.