Články Mikina, ktorú nikto nemá? Vytvorte si ju

Mikina, ktorú nikto nemá? Vytvorte si ju

Vylepšenie zipsom

Efektným ozdobným prvkom môže byť aj obyčajný zips. Premeňte rýdzo praktické zapínanie na zaujímavý detail. Stačí vziať mikinu bez potlače, starostlivo si zmerať zips a podľa neho vystrihnúť do látky otvor. Mikinu si otočte rubovou stranou, zahnite kraj diery a prešite. Po obvode následne prišite zips. Otvor môžete samozrejme aj podšiť látkou, aby nezostala v látke po rozopnutí zipsu diera. Takéto vylepšenie odevu vás vyjde na pár eur a jeho realizácia zaberie minimum času.

 

Štýlové nášivky

Premýšľate nad tým, ako vyrobiť darček na poslednú chvíľu? Originálne nášivky predstavujú jednoduchý spôsob, ako z nudnej mikiny vytvoriť štýlový módny kúsok. Ani zďaleka už totiž neslúžia len k tomu, aby ste s nimi schovali škvrny na obľúbenom tričku. Vybrať si môžete štýlové nášivky napríklad s motívmi vašich obľúbených kapiel. Hlavne pánom sa budú páčiť nášivky s vojenskými motívmi. V ponuke sú aj vlajky, čísla, značky alebo tiež symboly v rôznych rozmeroch.

Upevnenie nášiviek je veľmi jednoduché. Možno ich na vhodný materiál prišiť, eventuálne nažehliť. Predávajú sa taktiež nášivky, kedy k ich upevneniu slúži suchý zips.

 

Blýskavé flitre

Flitre poznáte určite ako nutnú súčasť kostýmov, či už tanečných alebo pre krasokorčuliarove. Uplatnenie nachádzajú aj na spoločenských a plesových šatách. Využiť ich, ale môžete aj ku skrášleniu bežných kúskov vo vašej skrini.

Už nemusíte premýšľať, ako vyrobiť darček pre kamarátku. Filtre premenia pôvodne nenápadný odev na klenot každého šatníka. A to s minimom námahy. Bežne sa flitre našívajú. Určite, ale nemusíte našívať jednotlivé flitre zvlášť, stačí využiť elastický flitrový prámik. Eventuálne si zvoľte flitre nalepovacie, k ich upevneniu sa používa odolné lepidlo na textil.

 

Trblietavé kamienky

Patríte k jedincom s veľkou trpezlivosťou? V takom prípade sa môžete chopiť aj lepenia kamienkov. Vhodné sú aj pre syntetické a pružné materiály. K lepeniu slúži opäť špeciálne lepidlo, môže byť rovnaké ako na flitre. Jeho použitie dovoľuje prať odevy bežne v pračke. A pozor, aj keď vlastnej šikovnosti veríte, v prípade zložitejších motívovo si radšej najskôr nakreslite predlohu a kamienky lepte až na ňu.

Pokiaľ si chcete zjednodušiť prácu s lepením, zaobstarajte si hotfixy. To sú nažehľovacie kamienky, ktoré už majú na spodnej vrstve lepidlo. To reaguje na teplo, takže k upevneniu vám poslúži aj obyčajná žehlička.

Vlastná potlač

Mikinu je možné vylepšiť taktiež vlastnou potlačou - nápisom alebo akýmkoľvek iným motívom. Môžete vytvoriť aj vlastnú mikinu, ktorá vyzerá ako futbalový dres alebo na ňu potlačíte vlastné fotografie.

Obdarujte svojich najbližších jedinečným darčekom. K potlačiam sa používajú veľmi kvalitné mikiny z materiálov vo vyššej gramáži. Vďaka tomu nemusíte mať strach o to, ako často bude obdarovaný dané oblečenie nosiť a prať. Určite mu dlho vydrží.